Sport extrem: competiție cu caiacul pe zăpadă

Data publicării:
1604851 1440946532801782 1050510517 n

 

Foto: Romanian Snow Kayak/Facebook

Emilia Câmpeanu lucrează în marketing și relații publice, iar soțul său, Cătălin, se ocupă de vânzări și strategie. Din pasiune pentru sporturile extreme pe care le practică în timpul liber, cei doi au organizat „Romanian Snow Kayak”.

Competiţia se organizează la nivel internaţional în mai multe ţări şi deşi comunitatea de caiac din România nu este foarte mare, noi încercăm să sporim vizibilitatea asupra acestor sporturi şi a potenţialului lor în România. L-am organizat ca un eveniment inedit pe care sperăm să-l includem într-o competiţie internaţională similară”, a spus Cătălin pentru digi24.ro.

La concursul din 15 martie, care începe la ora 17 și are loc la Arena Platos, pot participa persoanele care au vârsta peste 14 ani.

Concurenții vor avea la dispoziție o padelă cu care să ghideze caiacul care va aluneca pe traseul amenajat special și încercuit cu plase de siguranță.

Foto: Romanian Snow Kayak/Facebook

Participanţii vor avea de trecut mai multe probe, una cronometrată pe traseul creat special de noi, una de head-to head când vor concura împotriva unui alt snow kayak şi o probă de free style având la dispoziţie o trambulină amenajată pe care îşi vor putea demonstra măiestria”, a explicat Emilia.

Organizatorii oferă gratuit celor care au curaj să se încumete, pe lângă caiace speciale, și echipament de protecție pentru participare la concurs: casca de schi sau de white water, caiac, padelă caiac, chingă de tractare caiac pe pârtie.

Vom pune la dispoziţie caiace pentru cei din public, pe care îi vom pregăti pentru competiţie şi li se va face o demonstraţie în avans. Concursul va avea loc în nocturnă”, a mai adăugat Cătălin.

A doua zi, în data de 16 martie, în cadrul evenimentului „Slide&Freeze”, curajoșii care se dau cu caiacele pe zăpadă pot termina cursa într-o piscină.

Participarea este validată după achitarea taxei de înscriere la concurs: 20 de lei până la data de 31 ianuarie, 30 de lei până la data de 28 februarie, 40 de lei până la data de 15 martie. Pentru înscrierile făcute până la data de 5 martie se oferă gratis tricoul oficial al evenimentului.

Cei care vor să participe se pot înscrie completând un formular online. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Text: Oana Racheleanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri