Trenul Regal staţionează până în 7 aprilie în Gara de Nord

Data publicării:
vlcsnap-2013-04-02-12h26m16s143

Cea mai veche și mai luxoasă garnitură feroviară din România se află, până pe 7 aprilie, în Gara de Nord, fiind staționată la linia 14.

Trenul Regal își așteaptă vizitatorii zilnic, între orele 9 și 19.00. Trenul regal este compus din cinci vagoane de tip salon și de dormit. Vagonul sufragerie cuprinde Salonul Regal, unde sunt 24 de locuri la masă, în timp ce salonul mic are 12 locuri.

Salonul era destinat dineurilor oficiale sau primirilor protocolare. Corpurile de iluminat au fost fabricate pe insula Murano, scaunele sunt tapițate cu piele de Cordoba, iar oglinda este fabricată din cristal de Boemia.

Vagonul care a servit drept dormitor cuplului regal cuprinde două cabine despărțite de o baie complet utilată și o cușetă de două locuri, cu paturi suprapuse, precum şi un mic salon pentru servirea micului dejun și o bucătărie. 

Vagonul dormitor destinat însoțitorilor este format din două cabine cu paturi duble și cu grup sanitar cu cadă și din alte două cabine cu paturi suprapuse.

Vagonul clasa I dormitor oferă șase cabine cu pat și lavoar individual, iar cel de clasa a II-a cuprinde opt cabine de câte două locuri, cu lavoar individual în fiecare cușetă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri