Sari la conținut

Un colț de Maramureș la malul Mării Negre

Ridicată acum 20 de ani, Biserica Sfântul Mina este unul dintre cele mai pitoreşti lăcaşe de cult din Dobrogea. Se află pe malul lacului Tăbăcărie şi este o construcţie din lemn impresionantă, una dintre cele mai mari din ţară. Are 26 de metri lungime şi 12 metri lățime, iar turla bisericii măsoară 43 de metri și poate fi observată din mai multe zone ale Constanţei.

Turla fost realizată pe structura metalică pentru că aici, vedem, bate un vânt teribil. La munte, în Maramureș, nu avem vântul acesta și atunci arhitecții au adaptat varianta şi de la șantierul naval ne-a venit fierul care a putut sta bază pentru turlă”, a spus Claudiu Banu, părinte paroh. Oamenii vin aici să se reculeagă, să se bucure de liniştea naturii şi să admire o veritabilă operă de artă.

Este inedit aici la malul mării o asemenea biserică şi reprezintă și atracție turistică, dar este mai mult decât un obiectiv turistic”, a spus Viorel Picu, preot paroh. La biserica Sfântul Mina ajung credincioşi din toate colţurile ţării. 

Încercăm să înțelegem ce vrea și așteaptă Dumnezeu la noi, nu numai să propovăduim cuvântul lui Dumnezeu ci să îl punem în aplicare prin conștiința noastră conștienți fiind de aceasta că suntem exemple pentru mai tinerii noștri enoriași”, a spus Viorel Condrea, preot paroh. Sigur Sfântul Mare Mucenic Mina este cel care îi sprijină pe cei care sunt în pagubă, cei care au suferit pagube materiale. Marele mucenic Mina vine să îi sprijine pe aceștia”, a spus Claudiu Banu, preot paroh.