Sari la conținut

„VAMAIA”. Mâncarea de tip fast food este mai scumpă în Vama Veche decât în Mamaia

Este cunoscut faptul că Mamaia este cea mai căutată staţiune de pe litoralul românesc. Aici este cea mai scumpă mâncare, dar şi cele mai mari tarife la cazare. O cameră cu vedere la mare la un hotel de trei stele costă 170 de lei pe noapte.

Pe măsură ce merg spre sudul litoralului, turiştii constată că preţurile scad din ce în ce mai mult. Asta până la intrarea în paradisul oamenilor liberi şi fără bani, Vama Veche. În staţiune, cazarea la un hotel de 3 stele este aproape la fel de scumpă ca la Mamaia.

„Avem tarife începând de la 144 de lei pe camera dublă, de 2 stele, 160 de lei la camera de 3 stele şi 340 de lei la camera de 4 stele”, spune Octavian Şerban, administrator complex hotelier.

Surpriza cea mai mare o rezervă restaurantele fast food, care au cele mai mari preţuri de pe litoral. De exemplu, la Vama Veche şaorma costa 16 lei. Cu 4 lei mai mult decât în Eforie Nord şi în Mamaia, unde turiştii primesc şi o băutură răcoritoare, gratuit.

„Cred că preţurile sunt ca în Bucureşti. Adică ştiu că o şaorma este 18 lei în Bucureşti”, spune un turist din Vma Veche.

„Mi se pare un preţ accesibil mai ales că ai de mâncare şi ceva de băut”, spune, de această dată, un turist din Mamaia.

„Cel puţin până în momentul ăsta sunt la fel ca anul trecut”, spune unul din Eforie Nord.

Închiriatul unui şezlong nu pare să ţină cont de staţiune. Tariful general este de 10 lei pe zi.

Preţul unui şezlong este destul de piperat pentru pretenţiile vamaioţilor, aşa că nu este de mirare că cele mai multe sezlonguri rămân neocupate, oamenii preferând să stea pe nisip.

De la 1 iulie, în vârful sezonului estival, preţurile pe litoral vor creşte chiar şi cu 50%.

Pe aceeași temă