Sari la conținut

Visul unei românce: 300 km prin ger, într-o sanie trasă de câini

Nu este o simplă călătorie, ci unul dintre cele mai dure concursuri din lume. Participanţii pleacă de la start într-o sanie trasă de câini, iar până la finiş au de parcurs mai bine de 300 de kilometri. O româncă originară din Oradea, aflată la studii în Germania, e convinsă că s-ar descurca de minune.

„Miza mi s-a părut atât de mare, încât în următoarea zi m-am și înscris. Când are ocazia un om normal să ajungă în Cercul Polar alături de profesioniști în supraviețuirea în condiții extreme sau să doarmă având aurorele boleare deasupra capului?”, spune Ioana Negruț.

Ca să-și împlinească visul, tânăra de 25 de ani trebuie să câştige o preselecţie online. Sunt două locuri câștigătoare și peste 150 de candidaţi în categoria din care face parte și românca. Miza este ca Ioana Negruț să obţină cât mai multe voturi pe site-ul competiţiei, așa că a cerut ajutorul conaţionalilor.

„Acest concurs e o ocazie unică pentru mine și vreau să demonstrez că orice vis este posibil, chiar şi atunci când mai am nevoie de 5.500 de voturi”, spune ea.

Familia şi prietenii i-au dat deja votul şi o susţin din tot sufletul.

Este o fată ambiţioasă curajoasă, îi place să îşi asume riscuri. Pe de-o parte aș dori să câștige, iar pe de altă parte am emoții”, spune mama fetei, Livia Negruț.

„Dorinţa de a trăi altceva decât toţi ceilalţi colegi ai ei probabil a motivat-o să participe la concursul ăsta”, spune și tatăl, Ioan Negruț.

Ioana Negruț crede că ar avea nevoie de 5.500 de voturi, dar ele pot fi cât de multe pe pagina de internet a competiţiei până pe data de 12 decembrie.

Link-ul la care o puteți vota: http://www.fjallravenpolar.com/show-all-contributions/