O bucătăreasă din Nigeria a intrat în Cartea Recordurilor, după ce a gătit non-stop timp de 100 de ore

Data actualizării: Data publicării:
Hilda Baci
O bucătăreasă din Nigeria a intrat în Cartea Recordurilor, după ce a gătit non-stop timp de 100 de ore. FOTO: Instagram/ Hilda Baci

O bucătăreasă nigeriană a stabilit luni un nou record mondial, după ce a gătit timp de 100 de ore, transmite CNN.

Hilda Baci începuse să gătească încă de săptămâna trecută, joi, când și-a propus să bată recordul de 87 de ore și 45 de minute, stabilit în 2019 de Lata Tondon, un bucătar indian.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Încercând să bată recordul, bucătăreasa nigeriană a declarat joi că a vrut să arate cât de harnici și determinați sunt tinerii nigerieni și, de asemenea, să-și arate susținerea pentru tinerele femei africane care sunt marginalizate în societate.

"Chiar și atunci când vine vorba de brandurile cu care vrei să lucrezi, este ca și cum ar trebui să faci un efort suplimentar pentru a fi luat în serios", a spus Baci, adăugând că speră, de asemenea, ca lumea să învețe mai multe despre bucătăriile nigeriene.

Joi ea a început să gătească sub supraveghere zeci de delicatese nigeriene, printre care supe și tocănițe. Orezul Jollof, unul dintre cele mai emblematice feluri de mâncare din Africa de Vest, a figurat, de asemenea, în meniu.

Ea a făcut pauze de cinci minute la fiecare oră și și-a luat o oră de pauză după o perioadă de 12 ore de gătit pentru controale medicale și pentru a se odihni.

În timp ce mii de localnici și celebrități au lăudat-o, mulți alții au urmărit-o online prin intermediul mai multor platforme de streaming.

După ce a depășit recordul actual de gătit, președintele Muhammadu Buhari a scris pe Twitter că luni a fost o zi mare pentru Nigeria.

"Eforturile, ambiția și rezistența Hildei au adus un mare interes și o înțelegere a unicității mâncării nigeriene", a spus Buhari.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri