Sacha Baron Cohen: Dacă Facebook ar fi existat în anii 1930, Hitler ar fi postat soluții despre „problema evreilor”

Data publicării:
sacha baron cohen
Foto: Getty Images

Starul de comedie Sacha Baron Cohen a afirmat că dacă Facebook ar fi existat în anii 1930, reţeaua socială i-ar fi oferit lui Adolf Hilter o platformă pentru a-şi răspândi ideologiile antisemite, transmite BBC.

Vedeta a atacat platforma online în cadrul unui discurs susţinut la New York. De asemenea, Sacha Baron Cohen a mai criticat Google, Youtube şi Twitter pentru că acestea ar distribui „absurdităţi către miliarde de oameni”, potrivit Mediafax.

„Dacă plăteşti, Facebook va publica orice reclamă politică vrei, chiar dacă este o minciună”, a spus Cohen.

„Având în vedere această logică perversă, dacă Facebook ar fi existat în anii 1930, i-ar fi permis lui Hitler să posteze reclame de 30 de secunde despre soluţia sa pentru problema evreilor”, a continuat Cohen.

Giganţii social media şi companiile online au fost tot mai criticate în ultimele luni, din cauza refuzului acestora de a cenzura campaniile politice.

Twitter a anunţat în luna octombrie că va interzice reclamele politice la nivel mondial, începând cu 22 noiembrie 2019, scrie BBC.

De asemenea, Google a spus săptămâna trecută că nu va mai permite campaniilor publicitare electorale să folosească „microtargeting”, metodă bazată pe colectarea de date personale şi alţi factori.

Editor web: C.T.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri