Sala Bataclan se redeschide cu un concert Sting

Data actualizării: Data publicării:
Sting
FOTO: Gulliver/ Getty Images

La un an după atacurile teroriste, în urma cărora au murit 90 de oameni într-o singură sală pariziană, Sting va susţine un concert în noul spaţiu, iar pe 13 noiembrie va avea loc o ceremonie omagială la care vor participa şi membrii formaţiei Eagles of Death Metal, cei care concertau în acea seară, potrivit Le Figaro.

bataclan 14 11 2015

Sala Bataclan se redeschide la un an după atacurile din 2015, când au murit 130 de oameni la Paris şi Saint-Denis şi 90 de persoane în sala de concert, potrivit News.ro.

Pe 12 noiembrie, Sting va inaugura noul spaţiu, a confirmat proprietarul sălii de spectacole.

Dispozitivul de securitate a fost întărit pentru această ocazie cu un nou sistem de deschidere a uşilor şi o desfăşurare de forţe de ordine care va fi mobilizată încă din 12 noiembrie.

A doua zi, omagiul adus victimelor va avea loc în prezenţa rudelor şi a supravieţuitorilor atacurilor. O placă va fi dezvelită în faţa sălii.

Pe 28 octombrie, noua faţadă a sălii a fost dezvelită înainte de redeschidere, care ar fi trebuit să aibă loc pe 16 noiembrie cu un concert Pete Doherty.

Atentatele comise la Paris pe 13 noiembrie 2015 s-au soldat cu 130 de morţi, printre care doi români. Terorişti înarmaţi au deschis focul şi s-au detonat în apropiere de două intrări ale Stade de France, dar şi asupra unor restaurante şi terase şi în sala de concerte Bataclan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri