Castelul de poveste care se închiriază cu 100 de euro

Data publicării:
roccascalegna-castle-italy-8
Foto: Primăria Roccascalegna

Primăria din comuna italiană Roccascalegna a luat decizia de a închiria castelul medieval cu același nume din localitate pentru numai 100 de euro.

roccascalegna-castle-italy-8
Foto: Primăria Roccascalegna

Localizat în regiunea Abruzzo, castelul de poveste a fost recent renovat, iar autoritățile locale au decis să-l scoată la închiriere pentru nunți, aniversări ori petreceri private pentru doar 100 de euro, relatează CNN Travel.

Primarul Domenico Giangiordano speră ca prin această măsură să atragă oameni în comuna care continuă să piardă locuitori.

„E o sumă foarte mică, mai degrabă un bacșiș”, a spus edilul, în timp ce admira priveliștea Munților Apenini din apropierea castelului de circa 700 de metri pătrați.

roccascalegna-castle-italy-
Foto: Primăria Roccascalegna

„Scopul nostru nu este de a aduna bani, ci mai degrabă să folosim acest decor unic pentru a relansa economia locală”, a adăugat primarul comunei.

În castelul de 700 de metri pătrați se mai află și o capelă pentru nunți, în turn pot fi organizate petreceri de lux, iar în fostele celule și camere de tortură acum se pot organiza cine la lumina lumânărilor sau mese de afaceri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri