Sari la conținut
News Alert

De la Oradea pe litoral, într-o oră și 15 minute

Drumul din vestul ţării spre litoral s-a scurtat. Prima cursă aeriană între Oradea şi Constanţa a avut 77 de pasageri şi a ajuns la destinaţie după o oră şi 15 minute. Cu maşina, acelaşi traseu ar fi fost parcurs în peste 10 ore, în timp ce călătoria cu trenul durează mai mult de 16 ore.

Călătorii care şi-au rezervat bilete din timp la prima curs aerian Oradea - Constanţa au plătit doar 20 de euro. Pentru drumul dus-întors până la mare, cu maşina, combustibilul costă circa echivalentul a circa 130 de euro. Cu trenul, biletele până la Mangalia şi retur, pentru o persoană, costă aproape 90 de euro.

Primul avion care a decolat din Oradea către Constanţa a avut disponibile 120 de locuri, însă s-au ocupat doar 77.

Gheorge Pasc, comandantul Aeroportului Oradea: Se testează piaţa, este planificată o cursă pe săptămână. Este dată funcţionarea acestei curse până la sfârşitul sezonului de vară, adică până la 25 octombrie.

Iulia Stanciu, reporter Digi24: După numai o oră și 15 minute, turiştii din Oradea au ajuns, aici, pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu din Constanţa.

Bărbat: Foarte repede, foarte comod, copiii putin au plâns, dar a fost totul în regulă. A fost mai comod decât mi-am închipuit.

Un microbuz i-a dus pe călători de la aeroport la Mamaia.

Pe perioada verii vor fi curse aeriene către litoral şi din Timişoara, Cluj-Napoca şi Iaşi.