Paradisul turistic Cinque Terre din Italia ar putea deveni o destinaţie greu de atins

Data publicării:
panoramic view of a village in the Cinque Terre
FOTO: Getty Images

Un paradis turistic din nord-vestul Italiei ar putea deveni o destinaţie greu de atins. Cinque Terre, cu peisajele sale fermecătoare, se sufocă sub presiunea numărului imens de vizitatori.

Problema turismului excesiv datează de mai bine de 15 ani, dar acum a atins un punct critic. Primarii au încercat să limiteze fluxul de turişti cu taxe mai mari sau cu scăderea drastică a curselor feroviare. Până acum, nimic nu a dat roade.

Cinci vechi orașe pescărești construite în stâncă, la malul mării, sunt printre cele mai căutate de turiștii care vizitează coasta ligură a Italiei. La Cinque Terre, locul care păstrează încă atmosfera veche din Mediterană, nu au lipsit niciodată turiștii. Însă, în fiecare an acolo ajung din ce în ce mai mulți.

Administrațiile locale nu știu ce să mai facă, pentru a diminua fluxul prea mare de turiști. Fiind o zonă greu accesibilă cu mașina, cei mai mulți turiști vin cu trenul și din cauza aglomerației de pe peroane, există și multe accidente.

„Gara din Manarola este mică, îngustă. Sunt și accidente. Persoane care alunecă, nu aud trenurile. Este absurd, dar nu aud trenurile pentru că sunt ocupați cu altceva, cu selfie-uri”, povesteşte un turist.

„Suntem în parcul naţional Cinque Terre, parte din patrimoniul mondial al umanităţii. O destinaţie turistică internaţioală. Calea Dragostei este cunoscută în toată lumea. În anumite perioade ale anului avem un număr de turiști mult peste al spațiilor disponibile. La Cinque Terre, unde sunt circa 4.000 de locuitori, vin în fiecare an în jur de 3,5 milioane de turiști. În privința întreținerii și a dezvoltării teritoriului trebuie să intervenim pentru a gestiona fluxul de turiști.”, explică Fabrizia Pecunia - primar Riomaggiore.

După ce au încercat să introducă taxe în perioadele aglomerate, fără succes, acum primarii au vrut să restricționeze fluxul de turiști care vin cu trenurile. Au emis o ordonanță prin care au impus companiilor feroviare un număr maxim de călători care pot coborî la Cinque Terre, din motive de siguranță. Numai că au fost obligați să o retragă, pentru că nu era formulată cum trebuie.

Turiștii se pot aștepta însă la restricții, pentru că administratorii regiunii caută în continuare soluții.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri