Surpriza de pe litoral. Stațiunea care rivalizează cu Mamaia

Data publicării:
venus2

Staţiunea Venus face concurenţă serioasă hotelurilor din Mamaia. Şi nu la servicii, ci la preţuri. Potrivit unui studiu, în medie, un sejur în Venus costă mai mult decât cel din Mamaia. Sejurul mediu în Venus a ajuns să coste, în această vară, 2.126 de lei pe cameră, în Jupiter - 1.932 lei și în Mamaia 1897 de lei.

Pentru 7 nopţi de cazare la un hotel de 4 stele din Venus, turiştii plătesc între 3.200 de lei şi 4.000 de lei.

Lucian Ion, proprietar hotel 4 stele Venus: Pentru cei care au minimum 7 nopti, au şi o croazieră pe mare de circa trei ore. De asemenea, mai avem o ofertă care include şi un pachet cu Sulina, Delta Dunării pentru 10 nopţi.

Turist: Nu trebuie să mergem dintr-o parte în alta, să ne gândim că ne trebuie una sau cealaltă. Aşa avem totul aici.

Turist: E mai simplu şi mai uşor pentru noi că avem copii şi da, e altceva.

Cu astfel de oferte, sejurul mediu în Venus a ajuns să coste, potrivit unui studiu, 2.126 de lei pe cameră, în timp ce în Mamaia este de 1.897 lei. Comparativ cu Mamaia, pachetul turistic din Venus oferă mai multe servicii atât de masă cât şi de plajă.

Ionuţ Nedea, reprezentant agenţie de turism: Turiştii ajung să îşi consume majoritatea bugetelor lor în hotel. Aşadar, vedem că în ultimii trei ani au ajuns să aibă creşteri de 56-58% a valorii medii a pachetului de servicii turistice.

Staţiunea Venus a atras din ce în ce mai mulţi turişti şi datorită unor hoteluri de lux cum sunt acestea. Acolo găsim piscine, locuri de joacă pentru copii sau aqua parkuri. În schimb, tot în aceeaşi staţiune, putem vedea şi clădiri construite pe vremea comunismului, care acum sunt abandonate. Aici, buruienile au peste un metru înălţime, geamurile sunt sparte ori înlocuite cu plăci de lemn.

În Mamaia, la un hotel de patru stele turiştii plătesc pentru o noapte de cazare 600 de lei, cu micul dejun inclus pentru două persoane.

Elena Oprea, reprezentant hotel 4 stele Mamaia: Preferăm să oferim libertate oaspeţilor noştri astfel încât să îşi petreacă timpul liber după cum vor, să vină la prânz şi cină în ce interval vor.

Turist: Îţi oferă posibilitatea dacă ai micul dejun inclus aici să mergi la alt restaurant să îţi alegi ce ai vrea să mănânci.

Studiul a fost realizat de către cea mai mare agenţie de turism de pe litoral, pe un eşantion de peste 200.000 de înoptări în aproape 45.000 de camere rezervate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri