Galerie Foto Top 10 cele mai bune orașe de vizitat în 2024. Mai mult de jumătate se află în Europa

Data actualizării: Data publicării:
Cape Town and the 12 Apostels from above
Cape Town, Africa de Sud FOTO: Getty Images

Compania media Time Out a întocmit topul celor mai bune orașe din lume în 2024, în baza unui sondaj la care au participat 20.000 de turiști . Pentru acest clasament au fost luați în calcul factori precum gastronomia, arhitectura sau evenimentele culturale.

Astfel, New York-ul a fost desemnat cel mai bun oraș din lume în 2024 - destinația turistică ideală, care are de oferit multe pentru orice vizitator, indiferent de așteptări. Este, cumva, o alegere logică, pentru că metropola americană este ilustrată în cele mai multe filme și emisiuni tv și este gazda celor mai cunoscute show-uri tv.

New York City, SUA FOTO: Getty Images
New York City, SUA FOTO: Getty Images

Time Out a întocmit acest top pentru a oferi inspirație călătorilor indeciși, care încă nu și-au făcut planurile de vacanță pentru 2024.

Turiștii care l-au desemnat drept cel mai bun oraș au vizitat deja New York-ul, mulți dintre ei mărturisind că este și orașul în care și-ar dori să locuiască permanent.

Pe locul doi în lista Time Out se află Cape Town, din Africa de Sud, un oraș care cucerește prin frumusețe și prin combinația uimitoare de mare, peisaj urban și munte. Cape Town este și un oraș cu o viață culturală intensă, evenimentele - piese de teatru, spectacole - fiind programate chiar și la ore târzii din noapte.

Katy Scott, care a crescut în Cape Town dar care acum locuiește în Franța, a spus pentru CNN Travel că este „poate cel mai nepretențios oraș de coastă din lume”, lăudându-i oportunitățile pentru ieșiri în natură, dar și restaurantele excelente.

În topul Time Out se regăsesc și Berlin, lăudat pentru viața de noapte, Londra, oraș iubit de turiști pentru pub-urile sale „legendare” și pentru muzeele și galeriile cu intrare gratuită și Madrid, căutat pentru gastronomie.

Topul Time Out al celor mai bune 10 orașe din lume

1. New York City, SUA
2. Cape Town, Africa de Sud
3. Berlin, Germania
4. Londra, Marea Britanie
5. Madrid, Spania
6. Mexico City, Mexic
7. Liverpool, Marea Britanie
8. Tokyo, Japonia
9. Roma, Italia
10. Porto, Portugalia

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri