Au fost minus 29 de grade la Întorsura Buzăului. Cât timp va mai fi ger și cum va fi vremea în weekend

Data actualizării: Data publicării:
o persoana cu manusi in maini tine o cana cu ceai fierbinte
Meteorologii au prelungit avertizările de ger. FOTO: Getty Images

A fost o nouă dimineață cu temperaturi extrem de scăzute. La Întorsura Buzăului au fost minus 29 de grade Celsius. După episodul de ger, vor reveni ninsorile în mare parte din țară.

Aceasta este cea de-a doua zi extrem de geroasă, după ce joi dimineaţă la Întorsura Buzăului s-au înregistrat minus 31 de grade Celsius, cea mai scăzută temperatură din această iarnă.

Meteorologul de serviciu a declarat pentru Agerpres că minima a fost înregistrată în jurul orei 07,00, iar prognoza meteo indică faptul că urmează încă o noapte geroasă.

Întorsura Buzăului, unul dintre polii frigului din România, mai este supranumită şi "Mica Siberie" din cauza temperaturilor extrem de scăzute ce se înregistrează aici în fiecare an. Localnicii spun, însă, că au avut o iarnă blândă în comparaţie cu alţi ani. Spre exemplu, pe 8 ianuarie 2015 la Întorsura Buzăului au fost minus 34,6 grade Celsius, iar pe 10 ianuarie 2017, minus 32 de grade Celsius.

Oficial, cea mai scăzută temperatură înregistrată în ultima jumătate de secol în judeţul Covasna a fost de minus 35,8 grade Celsius în 8 februarie 2005, la Întorsura Buzăului, record care nu a mai fost atins din anul 1939.

Valul de frig va persista și astăzi. Temperaturile cu greu vor trece de 5 grade Celsius. Cerul va fi variabil în regiunile nordice și nord-vestice și mai mult senin în restul teritoriului, iar vântul va avea ușoare intensificări în zona montană înaltă.

Maxime de 4 grade Celsius în București

În Capitală, cerul va fi mai mult senin, vântul va sufla slab până la moderat, iar maxima va atinge 4 grade.

Sâmbătă, norii vor fi puțini, iar seara s-ar putea să ningă ușor. Condițiile de ninsoare se vor menține și duminică dimineața.

La început de săptămână, temperaturile vor fi în creștere și vor atinge 8 grade. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri