Dimineţi cu puţine grade peste 0: "Trebuia să ne îmbrăcăm că parcă era iarnă”

Data actualizării: Data publicării:
METEO - TERMOMETRU
Termometru, temperaturi scazute.

Atmosferă de final de toamnă, în această dimineaţă, în Miercurea Ciuc: 1 grad Celsius şi ceaţă. În tot judeţul au fost temperaturi scăzute, iar prefectul i-a îndemnat pe primari să pregătească licitaţiile pentru deszăpezire.

"Trebuia să ne îmbrăcăm că parcă era iarnă”.

Aşa şi-au început ziua localnicii din Miercurea Ciuc care azi dimineaţă. Au plecat cu maşina spre locul de muncă. Peste noapte, temperatura a ajuns la limita îngheţului.

Temperaturi scăzute au fost şi la Joseni, unde termometrul a arătat 2,7 grade Celsius, dar şi la Topliţa unde au fost doar 3 grade. După două nopţi ca de toamnă, prefectul judeţului Harghita a mobilizat deja toţi primarii din judeţ să pregătească deja licitaţiile pentru deszăpezire.

Jean Adrian Andrei - prefectul judeţului Harghita: „Multă lume a zis că este o măsură prematură, nu este deloc prematură pentru că anul trecut, de exemplu, în 2016, pe 21 septembrie, în Harghita a fost prima ninsoare, de aceea eu cred că trebuie să ne pregătim din timp."

Minima absolută a lunii august în judeţul Harghita a fost în anul 1980, atunci când s-au înregistrat -1,9 grade Celsius.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri