HARTĂ Cod portocaliu de ploi torențiale și grindină de dimensiuni medii în jumătate de țară

Data actualizării: Data publicării:
inundatii
Ploile au făcut prăpăd în mai multe județe din țară FOTO: Facebook ISU Hunedoara

Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină de dimensiuni medii, fenomene care vor afecta jumătate de țară.

Codul portocaliu intră în vigoare la ora 14 și va fi valabil până noaptea, la ora 2.00.

În acest interval, în zona de munte, sudul Banatului, nordul Crișanei, Maramureș, vestul și estul Transilvaniei, centrul Moldovei, precum și în vestul Olteniei vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină de medii dimensiuni, iar în intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30...40 l/mp și izolat peste 50...70 l/mp.

Meteorologii au emis și un cod galben care intră în vigoare la ora 12 și e valabil până vineri la ora 10.

În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, Moldova, precum și în vestul și nordul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (viteze în general de 55...65 km/h), vijelii și grindină.

 În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

Fenomene specifice instabilității atmosferice vor fi vineri în majoritatea zonelor, iar pe parcursul zilei de sâmbătă, aria acestora se va restrânge către regiunile sudice.  

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri