METEO. Cum va fi vremea mâine în București

Data actualizării: Data publicării:
doua femeie circula pe strada pe timp de lapovita si ninsoare.
Informare meteo de lapoviță și ninsoare. Foto: Guliver/ Getty Images

Vremea se înrăutățește în zilele următoare. Vom avea parte de precipitații și mâine în Capitală, anunță meteorologii, însoțite de intensificări ale vântului, iar temperaturile vor fi în scădere.  

Gabriela Băncilă, șef Centrul Național de Prognoze Meteorologice București și Ilfov: Astăzi precipitațiile în Capitală încetează. Pentru intervalul următor, pentru București, este mesajul de informare meteorologică care va intra în vigoare mâine dimineață la ora 6.00 și vizează precipitații, în general moderate cantitativ sub formă de ploaie, condiții în care își poate face apariția poleiul, dar și intensificările de vânt. În Capitală, apreciem că precipitațiile își vor face apariția mâine în a doua parte a zilei. Vor continua și pe parcursul nopții de marți spre miercuri și cel puțin în prima parte a zilei de miercuri când vor fi mai ales sub formă de ploaie. Mâine dimineață, temperaturile vor coborî spre -4 grade. Apariția precipitațiilor vor fi însoțite de intensificări ale vântului 45, 50 km pe oră, la rafale, și creează condiții de apariție a poleiului. Vântul va continua să aibă intensificări și miercuri când, în a doua parte a zilei, precipitațiile se vor transforma din nou în lapoviță și ninsoare, dar intensitatea acestora va fi în diminuare, urmând ca tot acest interval cu precipitații să se încheie joi dimineața.

De asemenea, meteorologii au prelungit, luni, codul galben de ninsori, până la ora 22.00, în zona Carpaţilor Orientali şi în Moldova. De asemenea, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă că, în judeţele Tulcea, Buzău, Brăila, este cod galben de vânt, până la ora 20.00.

”Pe parcursul zilei de luni (19 noiembrie) în zona Carpaţilor Orientali şi în Moldova temporar va ninge în general moderat cantitativ şi se va depune strat de zăpadă local mai consistent. Vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări cu rafale ce vor atinge viteze, în general, între 40 şi 50 km/h, în special în jumătatea de sud a Moldovei”, au precizat meteorologii, scrie News.ro.

De asemenea, până luni la ora 20.00, este cod galben de vânt puternic şi ploi însemnate cantitativ în judeţele Tulcea, Buzău şi Brăila.

”În judeţele Tulcea, Buzău şi Brăila vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de 55…75 km/h. Vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie, iar în jumătatea de nord a Dobrogei cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp”, au mai precizat meteorologii.

În plus, în întreaga ţară este în vigoare o informare meteorologică ce vizează polei, precipitaţii moderate cantitativ, până marţi la ora 10.00.

În intervalul menţionat se vor semnala precipitaţii moderate cantitativ, mai ales sub formă de ploaie, mixte la munte şi predominant ninsori în Moldova. Pe arii restrânse se va semnala polei, la început în Oltenia, apoi şi în celelalte regiuni.
    
Temporar vântul va avea unele intensificări în jumătatea de sud a ţării şi în zonele montante, cu viteze mai mari în sudul Banatului, unde la rafală se vor depăşi 70…75 km/h.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri