Sari la conținut
News Alert

Meteo. Anotimpuri diferite în zilele următoare

Zilele următoare vor aduce anotimpuri diferite de la o zonă la altă. Vor fi ploi, ninsori, rafale puternice de vânt, dar şi destule momente însorite.

În prima parte a zilei de joi, ploile îşi vor mai face simţită prezenţă în Dobrogea şi estul Munteniei, apoi se vor concentra treptat în vest, nord, nord-est şi centru. Odată cu lăsarea întunericului prin Maramureş, nordul Moldovei şi local în Transilvania vor apărea ninsorile sau lapoviţa, aşa că nu este exclusă depunerea unui strat de zăpadă. Intensificări ale vântului sunt aşteptate pe sud, sud-est şi pe creste. Maximele se vor situa între 1 şi 12 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării.

Vineri, precipitaţii mixte, dar slabe cantitativ vor mai cădea prin regiunile nordice şi centrale, în timp ce în rest va fi timp frumos. La început de weekend, reprizele de ploaie se vor înmulţi dinspre sud-vest şi vor cuprinde aproape toată jumătatea sudică a teritoriului, dar duminică vor apărea trecător şi ninsori ori lapoviţă. Totodată, vântul îşi va face din plin simţită prezenţa în Muntenia, sudul Moldovei şi zona Dobrogei, iar maximele termice nu vor mai trece de 8 grade Celsius.

Ploi slabe vor mai fi posibile şi în Bucureşti, însă doar până la orele prânzului. După aceea, norii vor începe să risipească, iar mercurul din termometre va urca până la 10 grade Celsius. Presiunea atmosferică se va păstra anormal de scăzută şi nu vor lipsi răbufinirile de vânt.

Locuitorii Capitalei se vor putea bucura vineri de o vreme primăvăratică. Nu vor lipsi momentele însorite, iar temperaturile maxime vor ajunge la 12 grade Celsius. În schimb, cerul se va înnora din nou pe parcursul weekendului şi se porni ploile. Duminică seară, trecător vor cădea şi precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare.