Meteorologii anunță ploi și vânt puternic în următoarele zile. „Nu așteptăm fenomene de severitatea celor din Italia”

Data publicării:
femeie in haina galbena in ploaie
Avertizare meteo de ploi. FOTO: Getty Images

Ploi cu descărcări electrice și vreme instabilă vor fi și în România, dar nu vor provoca inundații devastatoare, așa cum s-a întâmplat în Italia, a spus la Digi24 Florinela Georgescu, director executiv ANM. Până la sfârșitului zilei e valabil însă un cod galben hidrologic care vizează râuri din partea de Nord a Olteniei, dar și zona montană.

„Chiar dacă nu așteptăm fenomene de severitatea celor din Italia și țărilor balcanice din apropierea Mării Adriatice, vom avea și noi manifestări de instabilitate – averse, descărcări electrice, intensificări se scurtă durată ale vântului”, a spus Georgescu.

„Astăzi, mai ales în regiunile vestice și sud-vestice, în zilele viitoare, în toate regiunile țării. dar fără a avea manifestări deosebit de grave și nici cantitățile pe care le așteptăm a se acumula în urma averselor ar trebui să nu fie deosebit de importante”, a adăugat ea.

„În tot cazul, întotdeauna când traversăm episoade de instabilitate atmosferică, trebuie să fim atenți la mesajele de avertizare pentru fenomene periculoase imediate”, a mai spus meteorologul.

În Italia, ploile torențiale au provocat inundații grave.

Doi oameni au murit și cel puțin patru sunt dați dispăruți. Filmările din elicopter făcute de pompieri, dar și cele ale localnicilor arată dezastrul provocat. Oamenii au fost nevoiți să se urce pe acoperișuri, ca să nu fie luați de apă.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri