Ciclon în România. A intrat în vigoare codul galben de ninsori

Data actualizării: Data publicării:
vremea ninsori

Vremea se înrăutăţeşte în zona ţării noastre. De altfel, a fost emisă şi o atenţionare cod galben pentru regiunile sudice, estice şi centrale, care a intrat în vigoare duminică seară.

Codul galben va fi valabil în intervalul: 18 noiembrie, ora 22 - 19 noiembrie, ora 10. Fenomene vizate sunt  precipitații în general moderate cantitativ - ninsori, apoi lapoviță și ploaie, în zone afectate: Oltenia, vestul, centrul și nordul Munteniei, anunță ANM.

În intervalul vizat vor fi precipitații în general moderate cantitativ, la început mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă, iar în dimineața zilei de luni, 19 noiembrie, treptat ninsorile se vor transforma în lapoviță și ploaie. Temporar vântul va avea unele intensificări cu viteze în general de 40…50 km/h.

În intervalul de  18 noiembrie, ora 22 - 19 noiembrie, ora 22, va fi cod galben de  ninsori în general moderate și strat de zăpadă, în zonele: Carpații Meridionali și Orientali, Munții Banatului, Moldova, estul și sudul Transilvaniei.

În cursul nopții de duminică spre luni (18/19 noiembrie) și pe parcursul zilei de luni (19 noiembrie) temporar va ninge în general moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă local mai consistent. Vor fi intervale de timp în care vântul va avea intensificări cu rafale ce vor atinge în medie 45…55 km/h, în special în sudul Moldovei.

În Dobrogea, estul și nord-estul Munteniei vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de 55…75 km/h. Vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, iar cantitățile de apă vor depăși local 30 l/mp, potrivit meteorologilor ANM.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri