Vreme la extreme în România. De 1 Decembrie vor fi și 21 de grade Celsius, dar apoi se întorc ninsorile

Data publicării:
copil care sta pe banca la munte
Temperaturile vor atinge 21 de grade pe 1 Decembrie. FOTO: Shutterstock

Viscolul revine în multe județe din țară, însă până atunci vremea trece printr-o nouă extremă. Temperaturile vor atinge 21 de grade pe 1 Decembrie, iar mai apoi va fi cod galben de viscol şi ninsori.

„Iarna 2023-2024 va debuta cu o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă. Maximele zilei vor fi cuprinse între 8 și 18 grade, cu o maximă în jurul a 15 grade în Capitală”, a declarat directorul ANM, Elena Mateescu, la Digi24.

Mateescu a mai adăugat că este posibil „să consemnăm precipitații slabe în regiunile intracarpatice, dar și în partea de nord-est și în zonele de munte.

„La munte vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare și în zona montană la altitudini mai mari de 1.400 de metri, unde și intensificările de vânt vor fi susținute cu viteze la rafală de 80-90 de km/h”, a mai explicat directorul ANM.

De asemenea, și pe 2 decembrie va fi cald, cu temperaturi între 8 și 18 grade Celsius.

„Și a doua zi va fi caracterizată de o vreme caldă, cu temperaturi între 8 și 18 grade, însă sfârșitul de săptămână vine cu o răcire semnificativă. Vorbim de la valori de 8-18 grade din 3 decembrie la valori de cel mult 2 până la 10 grade, cu precipitații pe arii restrânse la început în partea de nord-est, nord, centru, dar și zona de sud-est a țării, predominant sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare la munte”, a mai spus Elena Mateescu.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri