Vremea se răcește brusc. O masă de aer arctic va pătrunde în România. La ce fenomene să ne așteptăm

Data actualizării: Data publicării:
vreme mohorata meteo
Foto: Getty Images

Săptămâna aceasta se încheie tot cu atmosferă estivală, dar săptămâna viitoare vom avea parte de două anotimpuri. O masă de aer rece va pătrunde în România, iar temperaturile vor scădea considerabil.

Weekendul va începe cu timp frumos în toată țara. Norii vor deveni tot mai puțini, iar temperaturile vor fi mult mai mari față de cele normale și vor ajunge până la 26, poate chiar 27 de grade Celsius în vestul și în sud-vestul țării.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

O masă de aer arctic va ajunge săptămâna viitoare pe teritoriul Europei, astfel că mai multe țări vor fi afectate de o răcire considerabilă a vremii, mai ales în zona nordică și estică a bătrânului continent, potrivit Severe Weather Europe.

Vreme frumoasă și cu temperaturi neobișnuit de ridicate va mai fi și luni, cu toate că, o masă de aer mai rece va pătrunde prin nordul țării. Aceasta va avansa rapid peste majoritatea zonelor, iar marți, maximele vor mai avea valori între 9 grade în nordul Moldovei și 23 de grade în sudul Munteniei. Totodată, ploile vor cuprinde suprafețe din ce în ce mai extinse, iar la peste 1.800 m se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

Meteorologii se așteaptă ca perioada cu vreme foarte rece să dureze câteva zile.

Prognoza meteo pentru București

Norii vor sta departe de zona Capitalei în acest weekend și doar în primele ore ale dimineții va fi ceață. Vântul va adia ușor, iar temperaturile vor crește de la 8 grade Celsius în zori, până la 23 de grade, după-amiaza.

La fel de cald va fi și la începutul săptămânii viitoare în București, dar de marți, temperaturile vor începe să scadă. Condițiile de ceață vor dispărea, norii se vor înmulți, iar marți noaptea va crește probabilitatea de ploaie slabă.

Editor web: Cristina Tudor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri