Exclusiv Ce înseamnă pentru Putin că Prigojin este încă în viață. Goșu: „Lui Putin îi e frică de instituțiile militare”

Data publicării:
vladimir putin
Președintele Rusiei, Vladimir Putin. Foto: Profimedia Images

Revolta mercenarilor Wagner și faptul că Prigojin este încă în viață dezvăluie slăbiciunea lui Vladimir Putin, spune profesorul Armand Goșu la emisiunea „În Fața Ta” de la Digi24. Dictatorul rus a demonstrat că nu mai este liderul suprem de altădată și că nu mai controlează tot ce mișcă în Federația Rusă. În plus, există o teamă față de militari, chiar și de la Kremlin.

Armand Goșu, analist politic și istoric: „Faptul că el (Prigojin – n.red.) este în viață, în Belarus, e o mărturie că Putin e slab. Prigojin de fapt nu e Prigojin, e ceva mult mai mult decât Prigojin, nu e pe persoană fizică. E o jignire la adresa lui Putin că Prigojin nu e în pușcărie. 

Mi se pare că în momentul de față Putin are o situație mai precară decât în urmă cu o săptămână - două, pentru că această revoltă a mercenarilor a arătat slăbiciunea lui Putin. 

Eu cred că data viitoare va reuși, mult mai devreme decât și-ar dori Putin. Depinde foarte mult de ce se întâmplă pe front. 

Cred că militarii și instituțiile militarizate în momentul ăsta sunt pe val în Rusia. Lui Putin îi e frică de ei, de partea militară, nu de instituțiile civile. Putin nu e un militar, nu gândește ca un militar, nu a făcut armata. 

Cei promovați de Putin nu au nici calificarea necesară dar nu au niciun prestigiu, nu se bucură de niciun respect în armată, de asta armata e nemulțumită. 

Rusia nu are tradiții de lovituri de stat militare”.

Partenerii noștri