Sari la conținut

A cincea victorie la rând pe propriul teren

BC Timisoara a bifat a 5-a victorie consecutivă pe teren propriu, în Liga Naţională, scor 82-78 cu Dinamo. Bănăţenii au început perfect partida cu formaţia din Ştefan cel Mare şi au încheiat primul sfert cu 35-20. Oaspeţii au redus diferenţa până la pauza mare, însă jucătorii antrenaţi de Nenad Mandic nu păreau să aibă probleme.

Oaspeţii au redus diferenţa până la pauza mare, însă jucătorii antrenaţi de Nenad Mandic nu păreau să aibă probleme. Popa Calotă a semnat 23 de puncte şi 6 pase decisive în meci, şi Timişoara avea 10 puncte în plus, la startul ultimului sfert. Dinamo a revenit însă puternic şi s-a apropiat la un singur punct, cu 14 secunde rămase de jucat. Roş-albii nu au reuşit însă mai mult şi gazdele s-au impus cu 82-78.

„Am început greu pentru că noi nu am jucat etapa trecută - am avut două săptămâni fără meci și asta s-a văzut. Din păcate, am revenit în meci, dar nu am reușit să o ducem așa până la final”, a explicat Eugen Ilie, antrenorul celor de la Dinamo București.

„După părerea mea, noi ne-am făcut singuri viața grea. Cu greșeli stupide, am pierdut multe mingi, una după alta și le-am dat posibilitatea să revină în meci. Dar, în același timp, merităm această victorie, pentru că am condus din primul minut jocul”, a admis Nenad Mandic, omologul său timișorean.

Pentru „lei", confruntarea cu Dinamo a fost ultima din 2016, în fața propriilor fani. BC Timişoara va mai juca un meci anul acesta, la 28 decembrie, în deplasare, cu SCMU Craiova, în etapa a 14-a a Ligii Naționale.