Sari la conținut

Au revenit de la -12 și au răpus liderul

BC Timișoara a furnizat supriza începutului de an. Bănățenii au învins liderul Steaua după un meci pe care oaspeții l-au condus aproape în întregime. Cum s-a conturat al șaselea succes la rând pe teren propriu pentru „lei", aflăm în rubrica sport.

Victorie mare pentru BC Timișoara în derby-ul săptămânii din Liga Națională. Bănățenii rămân neînvinși pe teren propriu, din septembrie 2016, însă au avut mari emoții în duelul cu liderul Steaua. Bucureștenii au câștigat primul sfert (32-22) și păreau să nu aibă probleme în continuare. Steaua a stat la controlul partidei până în ultimele minute, atunci când Timișoara a început o revenire spectaculoasă. Conduși la 8 puncte diferență și antrenați de fostul secund Cristian Bota, după plecarea lui Nenad Mandic, alb-violeții au făcut un final perfect. Mladen Jeremic a ajuns la 28 de puncte în meci, iar BC Timișoara s-a impus cu 86-82.

„Cred că în defensivă a stat cheia jocului. Ce pot să spun, sunt mândru de această echipă, însă acum trebuie să rămânem la fel de concentrați și să pregătim la fel de bine jocul de la Pitești”, a spus, la final, Mladen Jermeic, coșgheterul partidei.

„Am primit 32 de puncte în primul sfert... o grămadă de puncte necontestate. După pauză însă am schimbat mentalitatea, atitudinea în apărare și am reușit să compensăm”, a precizat și Cristian Bota, noul antrenor principal al timișorenilor.

„Am permis foarte multe Timișoarei și cred că puteam să câștigăm meciul la fel de ușor cum l-am și pierdut”, a completat Claudiu Fometescu, tehnicianul oaspeților.

A fost doar a doua înfrângere pentru steliști, în 13 partide. Timișorenii au ajuns, în schimb, la al șaselea succes la rând în fața propriilor fani. Runda viitoare, „leii" vor evolua pe terenul lui BCMU Pitești. Jocul din etapa a 16-a este programat pentru duminică, de la ora 20:00 și va putea fi urmărit, în direct, la Digisport.

Pe aceeași temă