Bătălie pentru un teren gratuit

Data publicării:
terenuri
E bătălie aprigă între tinerii din Timişoara, pentru un teren gratuit de la primărie. Aproape 1.200 de persoane s-au înscris în programul prin care autorităţile locale acordă parcele pentru construirea unei case. Astăzi a fost ultima zi în care se puteau depune solicitările. Tinerii trebuie să îndeplinească mai multe condiţii şi, cel mai important, să înceapă ridicarea locuinţei în primul an.

„Acesta este ternul pe care primăria Timişoara îl pune la dispoziţia tinerilor gratuit. Sunt aici 128 de parcele, iar doritorii trebuie să arate că au în contuzri 10.000 de euro” - Caterina Ledrer, reporter Digi24 Timișoara.

Cei 10.000 de euro sunt practic o garanție pentru ca tinerii să demostreze că au capacitatea financiară ca să înceapă construcția casei, în primul an de la dobândirea terenului.

„Ştiţi că un criteriu era să aveţi acei bani în cont. Cum ţi se pare suma? Cred că e condiţie de departajare faţă de ceilalţi pentru că sunt mulţi care nu au acel depozit şi s-ar putea să fie o problemă pentru ei.”

De asemenea, tinerii trebuie să aibă vârsta maximă de 35 de ani, să nu mai deţină altă locuinţă şi să aibă domiciliul în Timişoara.

„Favorizarea tinerilor pentru a-şi construi o locuinţă în Timişoara e o chestie care nu s-a mai întâmplat de mult şi este binevenită.”

Fiecare parcelă din terenul situat la marginea Timișoarei, lângă Piața de Gros, are aproximativ 300 de metri pătrați, iar cei 1200 de tineri care și-au depus dosarele visează să își ridice o casă aici.

„Mi se pare o oportunitate foarte foarte bună pentru tineri.”

„Primăria va amehaja reţelele de utilităţi, rămânând în sarcina celor ce primesc parcelele şi îşi construiesc case să îşi facă racordurile”, explică Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Terenurile se vor acorda tinerilor printr-un contract de comodat. Săptămâna viitoare comisia de specialitate va analiza dosarele şi va stabili cine sunt tinerii norocoşi care vor primi teren.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri