Cină caritabilă pe întuneric

Data publicării:
cina caritabila
Sute de persoane s-au legat la ochi şi au luat cina în întuneric, aseară, la Arad. Au vrut astfel să intre în pielea celor care nu văd. Evenimentul a fost unul caritabil, iar din banii strânşi va fi cumpărată o imprimantă braille.

Timp de câteva ore, au stat legați la ochi și au încercat să înțeleagă prin ce provocări trece o persoană nevăzătoare. Experiența i-a schimbat.

„Avem ocazia să ne punem în locul celor care nu văd și să conștientizăm cât de importantă este vederea. Mi-a luat 4-5 minute să găsesc paharul cu apă, a durat foarte mult să indentific tacâmurile, e o experiență unică, pentru mine marcantă.”

„Legătura asta de la ochi te obligă să intri în lumea unui nevăzător, să simți ca el. Chiar dacă ne-am mai jucat de-a baba oarba, niciodată nu ți-ai pus problema cum trăiește un om din ăsta, care e tacâmul, unde e farfuria, de unde beau, unde pun mâna.”

„Experiența nu a fost deloc ușoară, a intra într-o sală pe care nu o cunoști, de mână cu copilul, mi-a demonstrat o dată în plus că nu e ușor să fii în pielea acestor oameni.” Taxa de participare a fost de 70 de lei de persoanĂ, iar banii adunați vor fi donați Asociației Nevăzătorilor, filiala Arad.

„Ne-am propus achiziționarea unei imprimante braille care facilitează accesul la informații a membrilor Asociatiei nevăzătorilor. Aceștia vor avea acces la informații, de exemplu, ghidul de informare, manuscrise”, explică Liliana Bălaj, coordonatorul proiectului.

În județul Arad sunt 2.500 de persoane nevăzătoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri