Sari la conținut

45 de piloţi s-au întrecut la Campionatul Naţional de Drift

Ramona Ursu a câştigat campionatul european de drifturi, ediţia din 2014, unde a primit titlul de Queen of Europe.

"Este foarte bine, am înţeles că sunt foarte mulţi bulgari suntem trei fete. O fată din Bulgaria, sunt eu şi încă o fată din România, Corina. Mă bucur foarte mult că suntem tot mai multe şi încercăm să urcăm tot mai sus", Ramona Rusu - pilot. 

"Suntem şi număr record la prima etapă, 45 de piloţi între debutanţi şi profesionişti. Bulgarii întradevăr se ridică la aşteptări. Sperăm să le facem faţă şi chiar să îi batem", Cătălin Trifan - pilot. 

Preofesioniştii, dar şi debutanţii, şi-au prezentat tehnica de control a derapajelor, iar cei mai buni 16 piloţi s-au luptat în marea finală. Spectacolul i-a impresionat pe spectatori.

"Ştiam ce să mă aştept, am mai fost la concursuri, la Braşov, am participat şi eu odată la amatori. Frumos!", spune un spectator.

"Nu mă aşteptam să ajung aici. Am venit cu părinţii la Braşov şi am văzut nişte fum şi am venit până aici. Acum am văzut maşinile", spectator.

"Extrordinar, este prima dată pentru noi, eram în drum spre Braşov şi ne-am oprit dar nu ne pare rău. Se vede de departe fumul? Da, din şosea de la Lunca Câlnicului şi mai departe de la câţiva kilometri", spectator.

În acest an, este pentru prima dată când Campionatul Naţionat de Drift este recunoscut oficial de către Federaţia Română de Automobilism Sportiv şi Ministerul Tineretului şi Sportului.

"Este o premieră, prima etapă a Campionatului Naţional de Drift în forma sută la sută legală, oficial suntem în Federaţia Română de Automobilism Sportiv, suntem recunoscuţi oficial ca sport, avem sprijin din partea autorităţilor, este altceva", Gabi Imre - membru în Comisia Naţională de Drift.

În acest sezon Campionatul Naţional de Drift mai are planificate încă 4 etape.

Reporter: Adrian Susanu
Operator: Mihai Stan