Analize gratuite, promovate pe reţelele de socializare

Data publicării:
ANALIZE GRATUITE

Din luna iunie, spitalul a încheiat contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, pentru a efectua şi investigaţii paraclinice. Astfel, orice asigurat poate veni la laboratorul de pe strada Sitei, unde beneficiază de analize gratuite, în baza unei trimiteri de la medicul de familie sau de la medicul specialist. Din lipsă de pacienţi, însă, pentru a-şi promova serviciile, medicii de aici au dat anunţuri pe site-urile de socializare.

"Orice mijloc de mediatizare este binevenit, sigur că acesta este unul dintre ele. Noi am purtat discuţii şi cu preşedintele asociaţiei medicilor de familie din Braşov, pacienţii îşi comunică unii altora această facilitate oferită de spitalul nostru, cu alte cuvinte sperăm că, în curând, vom avea cererile foarte mari", spune Dan Moraru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie.

Valoarea contractului, încheiat cu CJAS, este în medie de 12.000 lei, însă pentru că pacienţii nu vin în număr foarte mare, până acum s-au cheltuit doar 8.000 de lei. În medie, la laboratorul de pe strada Sitei, ajung câte 15 pacienţi.

Dacă la alte laboratoare din oraş, pacienţii se programează cu câteva luni înainte pentru a putea beneficia de analize gratuite, la laboratorul Spitalului de Penumoftiziologie pacienţii pot merge gratuit chiar şi în ultimile zile ale lunii. Banii, obţinuţi pentru aceste deconturi, sunt folosiţi de conducerea spitalului pentru investiţii în laborator.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri