Apa murdară ajunge în râul Olt

Data publicării:
CANAL FAGARAS

La marginea oraşului Făgăraş, lângă râul Olt, este un canal unde se adună apele menajere din oraş. În mod normal, ce se adună în acest canal ar trebui să ajungă în staţia de epurare. Dar în realitate, lucrurile nu stau aşa. Apele menajere din localitate se scurg direct canal și ajung mai departe, direct în râul Olt.

Ba mai mult, oamenii spun că staţia de epurare este veche şi nu mai face faţă. Alexandru Ghesu locuieşte chiar în apropierea canalului unde se varsă apele menajere şi spune că nu a văzut pe nimeni în ultimii ani să facă lucrări de reparaţie la acea staţie.

"Staţia de epurare o ştiu de foarte mult timp. E aceeaşi staţie de epurare. Nu ştiu dacă a mai fost extinsă de 40-50 de ani", spune  Alexandru Ghesu.

Cei mai mulţi localnici se plâng însă de mirosul insuportabil care vine de la canal. Ba mai mult, din cauza mizeriei care se strânge acolo, pescarii spun că mor şi peştii din râu.

"Mai jos încolo la Dridif vine pe bălţi, pe sub canale, vin peşti morţi. peşti mici aşa... morţi", spune un pescar.

Autorităţile însă îşi pasează vina de la o instituţie la alta, iar canalul rămâne în continuare un adevărat focar de infecţie. Cei de la Compania Apă-Canal Sibiu spun că ei nu răspund de canal, însă îl folosesc.

"Deversăm în acest contra canal apele menajere de pe o parte a municipiului Făgăraş prin două guri de scurgere libere care nu merg în staţia de epurare din cauza faptului că colectorul care prelua acele guri libere nu funcţionează de foarte mult timp, de peste 30 de ani", declară Vasile Manta - director Sucursala Făgăraş, a companiei Apă-Canal Sibiu

Reprezentanţii Societăţii de Gospodărire a Apelor, spun că acel canal este administrat de Hidroelectrica, însă, la solicitarea echipei Digi24, nu au oferit niciun punct de vedere oficial. Reprezentanţii Gărzii de Mediu Braşov au anunţat că în zilele următoare vor efectua un control la acel canal pentru a vedea exact care este situaţia acum acolo, şi cine este vinovat de faptul că apele murdare se varsă în râul Olt..

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri