Au început lucrările la "Jurassik Park" de România

Data publicării:
JURASIK

După construirea trambulinei de sărituri cu schiurile, care a dus în Râşnov sportivi din toată lumea, autorităţile locale vor sa aduca la Rasnov si mai multi turisti decat vin acum ca sa admire cetatea taraneasca din localitate . Astfel, s-au gândit că un Jurassik Park de România, care reface evoluţia reptilelor preistorice, este cheia succesului.

Cea mai mare machetă a unui dinozaur care va fi adusă la Râşnov va măsura peste 20 de metri în înălţime. Turiştii care vor să îl vadă vor mai avea de aşteptat încă un an."

În acest moment se lucrează la infrastructură şi s-au turnat pilonii de susţinere ai clădirii centrului de agrement care se va construi aici.

"Clădirea însăşi are forma unui dinozaur. Intrarea va fi prin gura lui, se va parcurge traseul din interior cu toate spaţiile aferente şi ieşirea se va face prin coada dinozaurului, în parcul pentru copii", spune Mihai Niculicioiu - şef de şantier.

Poziţionat strategic, între cetatea Râşnov şi drumul care duce la peştera Valea Cetăţii, locul în care va fi construit parcul va ocupa o suprafaţă de un hectar şi jumătate. 56 de dinozauri în mărime naturală vor fi aduşi aici, vor fi construiţi din fibră de sticlă, ca să reziste la intemperiile vremii şi astfel, parcul să poată fi deschis pe toată perioada anului.

Până acum, pentru lucrările realizate, s-au cheltuit peste 40.000 de euro. Parcul este amenajat cu bani europeni şi va costa în final 4,4 milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri