Sari la conținut

Avarie la reţeaua de termoficare

Avaria s-a produs în zona în care magistrala de agent termic trece pe sub un pod rutier, foarte aproape de instalaţiile care aduc apa la temperaturi de aproape 90 de grade Celsius.

Magistrala avariată are o capacitate de 1200 de metri cubi de agent termic pe oră şi alimentează cu apă caldă 5200 de locuinţe din cartierele Tractorul, Gării şi Centrul Civic, branşate la sistemul centralizat de termoficare. Pierderile au fost de aproximativ 31 de metri cubi de apă fierbinte pe oră. Şi au avut drept cauză scurgerea de apă sărată de pe pod direct pe ţeava de mare capacitate.

Defecţiunea a fost remediată pe parcursul nopţii iar alimentarea cu apă caldă şi căldură a fost reluată în această dimineaţă. Magistrala de agent termic spartă are o vechime de 25 de ani. Oficialii societăţii care o administrează spun că ţeava urmează să fie înlocuită, din cauza uzurii avansate. În primăvare anului trecut, Primăria Braşov a anunţat un program pentru înlocuirea acestei magistrale. Proiectul are o valoare totală de aproape 23 de milioane de lei.

Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Mihai Stan