Bursa gratuităţilor pentru pensionari

Data publicării:
TRANSPORT PENSIONARI

Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean şi liderul Partidului Naţional Liberal din Braşov a trimis o scrisoare către Victor Ponta, prin care îi cere un spijin finanaciar de 10 milioane de euro, pentru a asigura transportul tuturor pensionarilor din judeţ, în mod gratuit.

"Bugetele noastre au scăzut cam cu 10%, faţă de anul trecut, încasările au scăzut la nivelul judeţului şi acesta este motivul pentru care această gratuitate nu poate fi asigurată decât cu un sprijin venit de la Guvern", declară Aristotel Căncescu - preşedintele CJ Braşov

Propunerea preşedintelului Consiliului Judeţean vine în contextul în care acesta trebuie să împrumute bani pentru a continua lucrările la aeroportul din Ghimbav. În dezacord cu Aristotel Căncescu, unii pensionarii braşoveni ar alege aeroportul.

"Întâi aeroportul dacă se poate, dar ambele-s bune", spune un pensionar.

Gratuitatea pentru pensionari a fost adusă în discuţie de grupul de consilieri locali ai PSD.

"Vorbim de gratuitate pentru pensionarii din municipiul Braşov, pentru călătoriile cu mijloacele de transport în comun, în timpul săptămânii, între orele 8.30 şi 14.00. Este practic proiectul de hotărâre care a mai funcţonat şi a produs efecte în municipiul Braşov în perioada 2008-2009", spune Răzvan Popa - vicepreşedinte PSD Braşov.

Consilierii de la PDL nu s-au lăsat mai prejos. Au făcut şi ei o propunere pentru a veni în ajutorul vârstnicilor.

"Săptămâna trecută, consilierii locali au luat o hotărâre ca pentru familiile care au venit pe cap de familie de sub 1.500 de lei să se dea gratuitate totală" declară Adrian Gabor - preşedintele filiale municipale PDL Braşov.

 "Cei care au propus trebuie să şi spună sursa finanţării şi să facă şi analizele respective şi să aducă şi resursele finanaciare de undeva. E uşor să promiţi, dar să nu uităm că luna viitoare vin nişte alegeri", spune George Scripcaru - primarul municipiului Braşov.

Între timp, Primăria Braşov asigură gratuitatea pe mijloacele de transport în comun doar pentru elevii care nu acumulează absenţe. Pensionarii plătesc bilete cu reducere de 50%, în timp ce bătrânii cu pensii de sub 800 de lei, primesc zece călătorii gratuite în fiecare lună. În judeţul Braşov sunt peste 160.000 de pensionari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri