Cazare mai ieftină de Revelion, în hosteluri 

Data publicării:
HOSTELURI

Hostelurile se dovedesc a fi locurile în care oameni de culturi şi naţionalităţi diferite nu doar se întâlnesc, dar rămân prieteni şi pleacă mai departe, împreună, în călătorii. Ele sunt, de asemenea, locurile ideale pentru grupurile mari. Maxim vine din Republica Moldova, cu grupul de prieteni, ca să petreacă Revelionul în Braşov. Au vrut să împartă acelaşi spaţiu, aşa că au primit cea mai mare cameră, cu opt paturi. Pentru ea au plătit câte 10 euro pe noapte de persoană.

"Am venit cu un grup mai mare de oameni, aşa că ne-a convenit mai mult să ne cazăm la hostel", a spus acesta.

Pentru că hotelurile din staţiunile turistice au deja un grad de ocupare de 90%, sunt şi români care au optat pentru varianta mai ieftină.


"Am în jur de 35 de ani şi mă simt mai student, aşa, când vin aici. Chit că sunt cu familia, cu copiii, dar e frumos", a spus un alt turist.

Unele hosteluri sunt ocupate în proporţie de 100% de Revelion.

"Am considerat că Braşovul este un loc numai bun ca să îmi petrec Anul Nou. Îmi place în hosteluri, pentru că stai în camere comune, cunoşti oameni noi şi e bine, mai ales în Ajun de Anul Nou, când este indicat să petreci alături de oameni", a mai adăugat un alt turist.

"Aici vor avea posibilitatea să se întâlnească şi să petreacă. Dar, majoritatea au vrut să meargă în Piaţa Sfatului, dacă tot sunt aici, în centru", a declarat Sziget Joseph - proprietarul unui hostel.

Hostelurile sunt, în acest moment, cea mai ieftină formă de cazare în Braşov. Preţurile variază în funcţie de zonă, numărul de paturi din camere şi facilităţi, între 40 şi 130 de lei pe noapte. Unele hosteluri au chiar şi camere private, care nu depăşesc 30 de euro de persoană. Aici condiţiile sunt aproape ca într-un hotel de trei stele.

"9 euro în camera de 12 paturi, 10 euro în camera de 8 sau 6 paturi şi pentru camera privată, 27 de euro", a precizat Alina Morar, recepţioner la hostel.

Chiar dacă hostelurile nu au restaurante unde turiştii să se bucure de programe speciale de Revelion, românii au ocazia să interacţioneze cu grupurile de turişti străini, pot face schimb de experienţă sau îşi pot organiza singuri masa festivă de Anul Nou, pentru că hostelurile au şi bucătării complet utilate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri