Sari la conținut

Centre de informare puţine şi ascunse 

În Făgăraş singurul centru de informae turistică a fost amenajat într-un colţ al casei de cultură. Centrul are un singur angajat şi un program de 4 ore pe zi.

Cei mai dezorientaţi sunt turiştii străini care ajung în Făgăraş şi nu ştiu încotro să meargă.

"Noi căutăm un supermarket şi nu l-am găsit, pentru că nu aveam nicio informaţie încotro să mergem", spune o turistă aflată în vizită în ţara noastră.

Primăria Făgăraş a obţinut o finanţare europeană de 150.000 de euro pentru a amenaja, într-un spaţiu al instituţiei un nou centru de informare turistică.

"Centrul care există nu este suficient pentru turişti şi nici nu este amplasat într-un loc vizibil ", spune Sorin Mânduc, primarul Făgăraşului.

În Sâmbăta de Sus sunt două centre de informare turistică. Cel făcut din banii judeţului, spun localnicii, n-a funcţionat niciodată, iar pe cel făcut din bani europeni l-am găsit închis în miezul zilei. Acesta din urmă a costat 100.000 de euro şi a fost construit într-o fostă cârciumă.

Centrele din Făgăraş şi Sâmbăta au fost construite în 2008 şi date în administrare Asociaţiei de Promovarea şi dezvoltare a Turismului însă finalitatea proiectului nu a fost cea aşteptată. Centrele de informare turistică sunt investiţii pentru care autorităţile au obţinut uşor fonduri europene. Din păcate, multe sunt amenajate, dar nu au personal, iar altele sunt pustii pentru că în localităţile unde au fost construite nu prea vin turişti.

Pe aceeași temă