Cross pentru amintirea zilei de "15 noiembrie 1987"

Data publicării:
CROSS COMEMORARE

Sâmbătă, startul a fost dat pentru femei la ora 11:00 iar pentru bărbaţi la ora 11:30. Printre cei care au venit să alerge a venit şi Ilie Cioca, de 70 de ani din Alba Iulia, care este fost profesor de educaţie fizică la un liceu militar. De 8 ani de zile ia parte la acest cross şi reuşeşte să treacă linia de sosire perintre primii la categoria sa.

"Ăsta este cross-ul revoltei. În 1987 ţin minte că eram la o nuntă şi când am ieşit ne-a oprit poliţia că nu aveam voie în drum. Noi eram puţin chercheliţi şi nu ştiam ce se întâmplă. Am aflat abia dimineaţă", povesteşte Ilie Cioca.

Marea majoritate a participanţilor nici nu erau născuţi în 15 noiembrie 1987 sau aveau doar câţiva ani. Mulţi nici nu ştiu ce s-a întâmplat în urmă cu 26 de ani la Braşov.

"Am venit la cross-ul ăsta pentru a mă antrena, să văd cât pot. Nu mi-a zis nimeni care este scopul lui", ne spune un participant.

Toţi concurenţii au avut de parcurs un traseu de 5 kilometri până la linia de sosire, amplasată lângă clădirea Prefecturii. Printre cei care au trecut linia de sosire a fost şi o familie care a alergat alături de căţeluşa lor.

La final organizatorii au acordat premii pe categorii de vÂrstă, atât sportivilor amatori, cât şi celor profesionişti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri