Exerciţiu ISU la Castelul Bran

Data publicării:
EXERCITIU CASTEL BRAN

Alarma s-a dat în această dimineaţă, când în castel erau 106 elevi ai Liceului "Sextil Puşcariu", din Bran. Paznicul care a văzut fum a dat imediat alarma şi a urgentat evacuarea tuturor vizitatorilor şi angajaţilor. Aceste exerciţii nu sunt premiere nici pentru liceeni, nici pentru angajaţii din administraţia obiectivului turistic.

"Sunt utile, pentru că, în cazul unui eveniment real, le asigură protecţia vieţii, în primul şi-n primul rând", spune un profesor însoţitor.

"Suntem într-o zonă turistică şi trebuie să ştim anumite lucruri de comportament, în primul rând", profesor însoţitor.

Accesul maşinilor de intervenţie la castel este extrem de dificil. Obiectivul are însă doi hidranţi, de unde pompierii militari 

"În primul rând, personalul trebuie să ştie cum să evacueze şi ce să facă, atunci când apare o situaţie de urgenţă", maior Marian Pulbere, comandant Secţia de Pompieri Zărneşti.

"Nu pot fi mai mult de 250 de oameni în acelaşi timp, datorită felului în care a fost construit acest castel. Sunt culoare înguste, avem scara secretă", Bogdana Balmuş, purtător de cuvânt Castelul Bran.

În zilele de vârf, Castelul Bran primeşte chiar şi 3.000 de vizitatori pe zi. Anul trecut, a avut nu mai puţin de 630.000 de oaspeţi.


Reporter: Claudiu Loghin
Operator: Dan Dascălu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri