Festival inedit

Data publicării:
FESTIVAL INEDIT
Csaki Bella locuiește în comuna Cernat și este mândru că are în sat o adevărată comoară naturală. Din păcate, debitul izvorului este unul scăzut și de aceea nu poate fi exploatat. Apa minerală sulfurată de aici are însă proprietăți medicale. Se poate folosi ca apă de băut, pentru dureri de stomac, pentru stomac sau rinichi.
 
12 expozanți localnici din Covasna și Harghita au adus sticle cu apă minerală de izvor, neprelucrată. Fiecare mostră dovedşte că izvoarele din aceste zone pot fi adevărate surse de venit, dacă ar exista și interes.
 
La festivalul de sâmbătă au fost și două companii private, care au știu să profite de ceea ce le-a oferit natura. 
 
Festivalul Aquarius este o mică parte din proiectul "Drumul apelor minerale", inițiat în urmă cu aproximativ 3 ani, de către consiliul județean Covasna.
 
Festivalul se află deja la a șaptea ediție. De la eveniment nu au lipsit nici gospodinele, care s-au întrecut în pregătirea clătitelor. Secretul a fost, bineînțeles, apa minerală.
 
În județul Covasna există aproape 400 de izvoare cu apă minerală.Un sfert dintre acestea sunt exploatate, în prezent, de către companiile de îmbuteliere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri