Ghizii, esenţiali pentru turiştii care vizitează ţara noastră

Data publicării:
GHID TURISTIC

De când era mic, Dragoş a învăţat limbile germană şi engleză la perfecţie. Acest lucru l-a ajutat să înceapă o carieră de ghid încă din adolescenţă. De atunci, tânărul le arată turiştilor toate bogăţiile culturale şi naturale pe care le oferă Sibiul şi împrejurimile sale. "Foarte mult m-a ajutat de-a lungul vieţii si încă nu regret şi nu o sa ma las de ghidaje", ne povesteşte Dragoş Vlonga.

În centrul istoric al Sibiului l-am găsit şi pe Mihai, un ghid turistic care ştie să vorbească trei limbi străine. Tânărul le-a prezentat unor saşi transilvăneni, plecaţi în Germania, toate schimbările pe care le-a suferit Sibiul în ultimii 20 de ani. Răsplata este una pe măsură, "practic, un tur de oraţ ar costa undeva la 50 de euro pentru un grup organizat în Sibiu. În general menţinem un tarif de grup pentru ca cele mai multe excursii pe care le facem sunt excursii organizate", Mihai Haşag - ghid turistic

Într-o lună bună, un ghid poate să câştige între 1000 şi 1500 de euro. Cursurile de formare profesională pentru ghizi durează o jumătate de an şi costă 300 de euro. În prezent, la Sibiu, sunt atestaţi 30 de ghizi turistici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri