GSK ar putea închide fabrica din Braşov

Data publicării:
GSK AR PUTEA INCHIDE FABRICA DIN BRASOV 1
GlaxoSmithKline va muta producţia de medicamente de la Braşov la celelalte fabrici ale sale din lume. Iar dacă, în termen de şase luni, nu îi va găsi un cumpărător, atunci fabrica va fi închisă de tot. Aproape 250 de oameni şi-ar putea pierde locurile de muncă . 
 
Grupul farmaceutic, unul dintre cele mai puternice la nivel internaţional, a înregistrat scăderi semnificative ale volumelor de pastile, iar ceea ce producea la Braşov a devenit supracapacitate. Eventuala închidere a fabricii din Braşov nu înseamnă stoparea investiţiilor în România. 
 
La fabrica din Braşov, singura detţnută de GlaxoSmithKline în România, se produc medicamente pentru tratarea HIV-SIDA dar şi pastile pentru durere si suplimente nutritive.
 
De la preluare şi pâna în prezent, britanicii au investit peste 100 de milioane de dolari în fabrica de la Braoov. Producţia s-a dezvoltat, iar fabrica a ajuns să exporte medicamentele sale în 80 de ţări, în  condiţiile în care piaţa autohtonă nu putea să absoarbă mai mult de 20 la sută din producţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri