Sari la conținut
News Alert

Înghesuială pentru biletele de tratament

În ploaie, în spatele clădirii, lângă tomberoane! Aşa au aşteptat câteva zeci de pensionari să le fie eliberate biletele de tratament vândute astăzi la liber. Oamenii s-au plâns că activitatea este îngreunată de faptul că funcţionarii lucrează prea lent şi ei sunt lăsaţi să aştepte în aer liber, deşi clădirea Casei de Pensii este încăpătoare.

"Nu ne spun nimic, am stat la rând, stăm la bilete, înăuntru nu ne lasă dincolo gardianul şi altceva.. nimic. Ne-au ţinut în ploaia aia mare toată dimineaţa", spune un pensionar revoltat.

"Stau aici să întreb câte bilete mai sunt. Stau aici trei-patru ore şi când ajung nu sunt bilete?", afirmă un alt pensionar.

Reprezentanţii Casei de Pensii spun că nu au o sală de aşteptare pentru pensionari.

"S-a optat pentru acea intrare pentru că sunt două intrări în clădire, dar la parterul clădirii mai sunt şi ghişeul de informaţii, este ghişeul de preluare documente, ghişeul de comunicare, casieria, deci nu se putea optura accesul în instituţie. Lucrează un funcţionar la acest compartiment în acest moment", declară Delia Stanciu - purtătorul de cuvânt al CJP Braşov.

Au mai rămas de distribuit 133 de bilete de tratament în diferite staţiuni balneare din toată ţara. Este vorba despre biletele care nu au fost ridicate de pensionari până ieri. La nivelul Casei Judeţene de Pensii Braşov au fost alocate aproape 360 de bilete de tratament pentru pensionari. Un bilet într-o staţiunile balneo reprezintă contravaloarea a jumătate din cuantumul pensiei unui vârstnic.