Sari la conținut

Lampioanele au împânzit cerul Braşovului

Reuniţi la prima acţiune comună a cluburilor Rotary din România, atât membrii, cât şi turiştii sau curioşii care au trecut prin Piaţa Sfatului seara trecută, români sau străini, s-au alăturat gestului simbolic şi au aprins lampioane colorate pe care le-au lansat în valuri de aplauze.

"Am doi copii şi îmi doresc să fie sănătoşi şi asta este un lucru foarte important cred pentru toată lumea. Sunt un simplu turist care a venit în vizită la Braşov şi m-am alăturat acestei campanii", spune o turistă.

Evenimentul a fost o idee a clubului din Braşov şi este intitulat sugestiv "Light Up". Fiecare din cei 109 ani de existenţă ai clubului a fost simbolizat de un lampion lansat în aer.

"Este o acţiune caritabilă pentru strângerea de fonduri pentru "End Polio Now", eradicarea poliomielitei în lume", a precizat Iosif Boieriu, preşedintele clubului Rotary.

Lansarea lampioanelor a avut loc simultan în alte 44 de oraşe din ţară, toate implicate în campania de luptă împotriva poliomielitei - „End Polio Now".