Sari la conținut

Maraton pe bicicletă la Viscri

Startul maratonului s-a dat sâmbătă dimineaţă. 300 de concurenţi au acceptat provocarea organizatorilor de-a veni în Viscri, un sat devenit foarte cunoscut datorită prinţului Charles şi apoi să plece într-o călătorie pe bicicletă prin satele autentice ale Transilvaniei. Printre concurenţii care au răspuns provocării este si Dan Groza, care a venit din Deva.

"E primul meu concurs sunt puţin emoţionat, şi sper să termin cu bine. Am făcut ieri o tură de 17 kilometri, a fost un pic cam dificil pentru mine, dar sper să mă descurc", a spus Dan Groza.

Fascinat de frumuseţile Transilvaniei este şi Martin Reiniger. A venit special din Germania dornic de-a pedala pe plaiurile româneşti.

"Am fost ieri pe traseu şi este într-adevăr fascinant, sunt aşa multe mici trasee bine conturate, privelşti minunate, este o nemaipomenită combinaţie faţă de ceea ce te aştepţi de la un bun traseu de bicicletă", a precizat Martin Reiniger

La linia de start s-au aliniat atât amatori cât şi sportivi profesionişti.

Traseul amenajat pe o distanţă de 46 de kilometri străbate uliţele, dealurile, bisericile fortificate şi pădurile ce leagă patru localităţi Viscri, Buneşti, Criţ şi Meşendorf.

Cei 46 de kilometri de traseu reprezintă doar o primă etapă a unui proiect iniţiat de Fundația ADEPT Transilvania care şi-a propus ca până anul viitor în luna mai sa amenajeze 100 de kilometri şi să faca legatura intre Sighişoara si alte 10 sate.