Mensa continuă recutările

Data publicării:
MENSA BRASOV

Dorian are 18 ani, este din Bacău şi a venit în Braşov special pentru examenul organizatiei Mensa. Adolescentul plănuieste să devină contabil şi crede că admiterea în rândul asociaţiei celor mai deştepti pământeni l-ar ajuta în carieră.

"În primul rând spun că se face şi o diferenţiere a oamenilor de astăzi şi poţi să fii privit şi altfel în societate. Eşti şi tu mai încurajat, mai plin de sine; ştii că ai o bază, te ajută să îţi descoperi această bază", este de părere Dorian Munteanu.

Examenul la care au participat cei aproape 80 de candidaţi a durat 20 de minute şi a constat într-un test de inteligenţă aprobat şi recunoscut internaţional.


"Urmărim să diminuăm aşa-zisa inteligenţa fluidă. Aceasta este capacitatea unei persoane de a rezolva problemele abstracte, de a găsi soluţii la probleme noi care nu presupun cunoştinţe prealabile din vreun anumit domeniu", declară Radu Jianu - Preşedinte Mensa România

În acest moment există peste 100.000 de membri în peste 100 de ţări. La Braşov organizaţia Mensa are 21 de membri care se întâlnesc săptămânal doar ca să socializeze.

Pentru a participa la testare, candidaţii au plătit o taxă cuprinsă între 25 şi 35 de lei. Următoarea testare va avea loc în Chişinău, pe data de 8 decembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri