Sari la conținut
News Alert

O pistă de biciclete va lega Braşovul de Mureş

Pista de biciclete va avea 103 kilometrii şi leagă două judeţe: Braşov şi Mureş. Va fi inaugurată în această vară, cu un concurs naţional de mountain bike.

"Finanțarea cea mai mare a venit din fondul de cooperare româno-elvețian, respectiv 280.000 de franci elvețieni și împreună, anul acesta, undeva în iunie, sperăm să ajungem la cifra de 103 km traseu construit", a declarat  Cristian Gherghiceanu - coordonator proiecte, fundația ADEPT.

Acum doi ani au fost construiți primii 8 kilometri. Iniţiatorii proiectului s-au trezit cu o avalanşă de turişti.

"Anul trecut am avut în jur de 5.000, iar numărul acestora va crește cu siguranță de anul acesta când vom deschide oficial rețeaua de 100 de kilometri", spune Cornel Stanciu -reprezentant al fundaţiei.

Pista pornește din Viscri și traversează nouă sate şi orașul Sighișoara. Cea mai mare parte a traseului trece prin pădure şi nu se intersectează în nicio zonă cu drumul naţional.

În comunele de pe traseu există patru centre de închiriat biciclete. Spre exemplu, în Viscri, o bicicletă poate fi rezervată cu doar 50 de lei de dimineața până seara.

Dacă traseul este istovitor, turiştii pot face oriunde în sate câte o escală, mai ales că localnicii sunt pregătiţi de oaspeţi peste tot.

Reporter: Mirela Palcu
Operator: Alexandru Apetroae