Petrecere de Crăciun

Data publicării:
DISTRACTIE PENSIUNE 241214

Cerul senin şi soarele prietenos au fost cadrul perfect pentru petrecerea de Crăciun organizată la o pensiune de lângă Braşov. Zăpada a lipsit dar turiştii veniţi în număr mare s-au adunat în jurul porcului şi a ceaunelor în care fierbea mămăliguţa."Facem slăninuţă, jumeri, o să facem muşchiuleţ afumat, fleică, ruladă, cârnăciori, cartaboş, tobă, toate preparatele pentru masa de crăciun", a declarat Sorin Sârbu, bucătarul pensiunii. 

"Produse tradiţionale româneşti exact cum se făceau odată din străbunii noştri, când tăiau porcul. Facem cârnaţul în faţa clientului să arătăm cum se făcea odată, nu cum facem noi acum", a completat Costel Şerban, proprietarul pensiunii.

Şoricul a fost nelipsit şi foarte apreciat de turiştii veniţi la petrecere. "Fenomenal de bun şi de moale, e pregătit exact cum trebuie", a  fost de părere unul din turişti. "Foarte bune, ca la mama acasă, încercăm să păstrăm tradiţia", a completat altul.

Petrecerea a continuat până la lăsarea întunericului când turiştii au fost invitaţi în pensiune la un pahar de vin fiert iar copiii au rămas în aşteptarea colindătorilor dar mai ales a lui Moş Crăciun.

Reporter: Daniel Popescu
Operator: Zoltan Rapo

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri