Sari la conținut
News Alert

Pui de urs cu două mame

Puiul de urs a venit pe lume în luna ianuarie a acestui an. Până acum a stat doar în bârlog, şi de curând a ieşit la soare, sub stricta supraveghere a celor două mame. În momentul în care a venit pe lume, pe lângă mama sa naturală s-a ataşat de el şi o altă ursoaică. Până la o apropiere maternă a fost doar un pas. Aşa că în foarte scurt timp, cele două ursoaice, şi cu puiul au devenit o familie o familie unită.

Cei mai încântaţi sunt vizitatorii, şi mai ales copiii care nu se dau duşi de lângă ţarcul urşilor.

Reprezentanţii grădinii zoologice spun că este al doilea urs născut în captivitate în ultimii 10 ani. Astfel că sunt atenţi să-i ofere toate condiţiile celui mai nou locatar de la zoo.

"Am avut nişte mici emoţii că nu va supravieţui, din fericire el a supravieţuit, iată că el are 4 luni", spune Ciprian Bucur - viceprimarul municipiului Braşov.

Specialiştii spun însă că adopţia puiului de urs de către o a doua ursoaică este un lucru neobişnuit. Mai ales că tatăl puiului a fost izolat într-o cuşcă separată

La grădina zoologică din Braşov mai sunt încă doi iezi şi doi mânji, născuţi de cel mult două săptămâni. Acum sunt în total peste 70 de animale.

Reporter: Mirela Palcu
Operator: Dan Dascălu