SIBIU. Turism cu căruţa 

Data publicării:
TURISM CARUTA 141013

În satul Moaşna, în loc de o maşină mică sau una de teren, pentru prima plimbare prin inima Ardealului, turiştii au ales o căruţă trasă de Gyury şi Marta, caii unui gospodar din zonă. Printre cei 10 pasageri am găsit-o pe Ashley, o tânără din Australia care s-a îndrăgostit pe loc de peisajele din ţara noastră.

"În Australia nu mai avem tradiţiile şi drumurile pe care obişnuiam să mergem în trecut. Au fost demult uitate. Autostrăzile le-au luat locul şi toată lumea trăieşte o viaţă foarte ocupată. Nu e timp pentru căruţe trase de cai", ne spune Ashley Macintosh.

Căruţa se poate opri ori de câte ori doresc pasagerii. Oaspeţii preferă plimbările cu trăsura tradiţională pentru că, astfel, au ocazia să cunoască pe viu arhitectura caselor din Ardeal dar şi istoria locurilor pe care le vizitează.

Localnicii din Moşna au făcut o adevărată pasiune pentru căruţele lor, pe care le folosesc atât în agricultură, cât şi un turism. În plus, în fiecare an, organizează la început de toamnă o paradă dedicată atelajelor tradiţionale.

Una dintre destinaţiile preferate ale turiştilor este Biserica Fortificată din Moşna, vizitată în trecut de Prinţul Charles al Marii Briitanii. O altă atracţie a zonei sunt preparatele tradiţionale care au, ca şi incredient principal, varza. O plimbare de o oră cu căruţa prin zonă costă 30 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri