Sari la conținut

Spectacol ecvestru în prima zi a anului. Turiştii unei pensiuni din Râşnov au avut parte de un spectacol oferit de cai

Cinci cai de rasă pură au defilat în faţa a zeci de turişti veniţi să petreacă Revelionul la un complex turistic din Râşnov. După o noapte de petrecere, turiştii au uitat de oboseală şi au savurat din plin spectacolul ecvestru."E un show pe care l-am urmărit cred că de 40 de ori până acum. Suntem clienţi vechi ai acestei locaţii", a declarat un turist.

Nero este calul care a încheiat spectacolul cu un număr de eleganţă şi stil. Are 13 ani şi e de rasă Frizen Olandeză. După ce a defilat mândru în faţa spectatorilor, Nero a făcut o plecăciune întocmai ca un adevărat artist, iar apoi, împreună cu stăpânul său s-a retras cuminte în grajd, unde şi-a primit răsplata.

Şi deşi zăpada era numai bună pentru sporturile de iarnă, mulţi turişti, atât copii, cât şi adulţi au preferat să dea sania pe compania animalelor.

O oră de călărie pentru turişti costă 70 de lei, iar o jumătate de oră, 45 de lei. Cei care însă nu au curajul să se urce pe cal, pot alege să stea în compania animalelor şi chiar să le hrănească.

Spectacolul ecvestru a fost oferit gratuit de către administratorii complexului turistic.

Reporter: Mirela Palcu
Operator: Zoltan Racz