Trei noi locatari, în rezervaţia de urşi de la Zărneşti

Data publicării:
URSI 151013

Autorităţile din Baia Mare au solicitat, încă din luna august, reprezentanţilor rezervaţiei de la Zărneşti să-i preia pe cei doi urşi, Baloo şi Bobby, în vârstă de 11, respectiv 22 de ani. Animalele au ajuns vineri la Braşov.

"Se prezentau în condiţii foarte bune, unul dintre ei avea o problemă la unul dintre ochi, o problemă care a fost generată în urma unei bătăi din cauza lipsei de hrană, în urmă cu vreo 20 de ani când, ursul se afla la o cabană unde era ţinut de nişte mineri", declară Liviu Cioineag, manager Rezervaţia de urşi "Liberty". 

În perioada următoare urşii vor fi castraţi iar apoi vor fi eliberaţi într-un ţarc special pentru a se adapta la condiţiile din sanctuar, având în vedere că în perioada de captivitate nu au luat niciodată contact cu iarba. După ce se vor acomoda la noile condiţii, Baloo şi Bobby vor fi eliberaţi în sanctuar şi vor putea fi din nou admiraţi de vizitatori.

Împreună cu cei doi urşi, în rezervaţia de la Zărneşti a fost adusă şi o lupoiacă, tot de la grădina zoologică din Baia Mare, închisă de autorităţi. 

În prezent, în rezervaţia din Zărneşti sunt 77 de urşi care trăiesc în semi-libertate, într-o pădure ce se întinde pe 70 de hectare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri